En inkassoadvokat tjener sine penge hjem til dig

Mange iværksættere tror fejlagtigt at det at have en advokat tilknyttet er en bekostelig affære. Det er det ikke hvis man tager det i opløbet og udregner udgiften som en totaludgift. For når du starter din virksomhed op er der mange ting at få styr på. Du skal stifte det hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen, du skal oprette det hos SKAT, der skal etableres faciliteter til dig og dine ansatte. Når du så kommer ud over stepperne skal finde leverandører til dine produkter, eller produktionsenheder, dernæst skal du finde distributionskanaler og ansatte. Alt sammen inden du har solgt din første vare. Så der er mange ting at holde styr på. Når varen er solgt kommer så det vigtigste for din firmas økonomi. At få faktureret til kunden så du kan få dine penge. Det er der mange selvstændige der ikke har overblik over i deres iver for at komme ud over stepperne. Efter at have sendt en faktura er det vitalt at man som selvstændig sørger for den bliver betalt og bliver betalt rettidigt. For der er desværre mange selvstændige som kommer til at lide likviditetesdøden fordi de ikke får deres penge ind i tide.

 

Få et samarbejde med en inkassoadvokat inden problemerne opstår

Det nemmeste du kan gøre når du starter op er at finde en eller flere inkassoadvokater til at varetage dine inkasso interesser. For gør du det hjælper de med at udforme din faktura således den senere kan sendes til inkasso. Dernæst er det nemmere at have samarbejdet kørende for når du så oplever en dårlig betaler, så skal du ikke ud og lede efter advokaten. Du har vedkommende og kan blot sende fordringen videre til advokaten som herefter vil sende skyldneren inkassovarsel.

 

Yderst effektivt værktøj at have en advokat

Der findes desværre mange mennesker både private og erhvervsdrivende som lukrerer på ikke at betale deres regninger. Disse mennesker spekulerer i ikke at betale deres regninger og håber derfor på at du vil undlade at handle når deres regning er ubetalt. Derfor kan det have stor signalværdi at brevet med inkassovarsel kommer fra en advokat, da du allerede har vist at du er villig til at tage fordringen hele vejen. Nogle erhvervsdrivende har en nultolerance politik for ubetalte fordringer. Det vil sige at uanset beløb går de hele vejen. Det kan på kort sigt være en underskudsforretning men det har en præventiv effekt overfor potentielle skyldnere hvis og når det rygtedes at alle fordringer bliver inkasseret. Men igen det forudsætter hele det logistiske omkring inkassoen er blevet forberedt inden at problemet opstår.
Så selvom du screener dine kunder og forsøger at skabe et godt økonomisk fundament så kan hele korthuset vælte ved en eller flere dårlige betaler og derfor skal du ikke blot se inkassosalæret som en udgift men ligeså meget som en investering på den lange bane som forhåbentlig vil minimere antallet af dårlige betaler så du kan fokusere på dit kerneområde og tjene penge på det,