Legetøjsidéer til børn på 3-5 år

Som dit barn bliver ældre, jo flere ting kan I begynde at lave sammen. Det er en rigtig sjov tid, som du går i møde. Hvis du står og leder efter lidt inspiration så læs med her på siden. Jeg er stor tilhænger af at komme udenfor med børnene, så det kommer der til at være et par forslag til på listen her også. Da vi i Danmark ikke har det mest stabile vejr, så er der også nogle gode idéer til hvad man kan lege derhjemme, når vejret ikke tillader meget sjov udendøre. Heldigvis er der mange sjove måder at man kan lege på indendøre, som også er med til at udvikle og forberede barnet, så de er klar til at starte i skole snart.

Når barnet er de 3-5 år, så er det lige før at de skal starte i skole. Derfor kan det være en fin ide at forberede dem så godt som muligt. Vi har fundet en rigtig god liste med legetøj til førskole børn på 3-5 år.

Lege, du kan lege med dit barn

  • Teater. En af de ting, som vi har haft meget sjov med i vores hjem, er at lave et lille teater stykke ud af børnenes favoritbøger. Man kan gøre det lige så detaljeret man vil, hvor man laver nogle kostumer og rekvisitter sammen, eller man kan blot forestille sig det meste. Det har aldrig ikke været en succes herhjemme.
  • Brætspil. Brætspil går aldrig af mode, lige meget hvor elektronisk det hele bliver. Vælg nogle sjove spil sammen med dit barn. Dette er også en god måde at de kan øve deres sociale egenskaber såsom tålmodighed. Det er vigtigt når man spiller brætspil, at man lærer at vente på det bliver ens tur, hvilket det også er i skolen.
  • Mal ansigter. Ansigtsmaling var en anden af vores allerstørste hits herhjemme. Mal sommerfugle, superhelte eller noget helt andet i hovedet på hinanden. Det kan man få mange timers sjov med. Kombiner det eventuelt med første punkt, teater-spil. Det vil give dem en endnu større grund til at leve sig ind i det hele.
  • Skjul. Noget af det sjoveste der findes er at lege skjul. Dette kan foregå både ude i naturen/haven, eller derhjemme. Det kræver ikke noget at lege, og børnene bliver eldevilde, når de har fundet det perfekte gemmested, hvor du aldrig finder dem.
  • Find en hobby sammen. Dette er en af de ting, som virkelig kan skabe nogle stærke bånd. Find en hobby, som dig og dit barn kan dyrke sammen. Det vigtigste er at barnet også synes det er sjovt, og at det ikke bare er din hobby, som du trækker dem med i. Nogle eksempler kunne fx være: Flyve en drageflyvning, fiske, model fly, tog, biler. Det er virkelig helt op til jer selv.
  • Tag på camping. Tag ud og oplev noget i naturen. Sæt telt op og sov i teltet. Til at starte med kan dette sagtens blot foregå i sin baghave, hvis man har sådan en. Bare det at sove udendøre er en stor oplevelse i sig selv, og det er god idé at komme ordenligt i kontakt med naturen fra man er helt lille.