Min pension er afgørende for min alderdom

old-people-1555704_960_720Alt efter hvor gammel du er og hvor længe du har været på arbejdsmarkedet kan udsigten til en tilværelse på pension, se meget forskellig ud fra person til person. Men har du styr på min pension?

Det er nemlig ikke tilfældet for rigtig mange unge mennesker i dagens Danmark. Min pension bliver for en hel del mennesker noget man glemmer at tænke på fordi det er så langt ude i fremtiden. Problemet er bare, at mange arbejdspladser i dag ikke automatisk sørger for at gemme en vis procentdel af din løn til din pension. Altså en såkaldt pensionsopsparing. Det er også de færreste der tænker så meget på pension, at de selv aktivt laver en opsparing til formålet. Det bliver i øvrigt kun yderligere kompliceret af, at alderen for hvornår vi kan lade os pensionere kun ser ud til at blive højere og højere. Hvem ved måske finder der frem i tiden ikke engang det man kalder en folkepension. Endelig er min pension særlig vigtig at tænke på hvis du er selvstændig. Her er det nemlig ene og alene dit helt eget ansvar at få sat midler til side til din alderdom.

Hvordan sparer jeg op til min pension?

Hvis du er ganske almindelig lønmodtager kan du starte med at tjekke op på om din arbejdsgiver betaler ind til din pension. Typisk vil det fremgå tydeligt af din månedlige lønseddel ellers må du forhøre dig ved virksomhedens lønkontor. Hvis en del af din løn går til min pension, er du et godt stykke i den rigtige retning. Men hvad så hvis intet er indbetalt til min pension? Hvis det er tilfældet er det af største vigtighed, at du straks opretter din egen pensionsopsparing. Gå eventuelt til din bankrådgiver og lad dem rådgive dig. Eller opsøg en pensionskasse som har folk ansat der er specialister i netop det område. Tit er det nemlig en god idé at investere del af sin pensions opsparing i aktier eller obligationer, så opsparingen hurtigere vokser sig større. De fleste ønsker sig en lykkelig og problemfri alderdom og pensionisttilværelse. Ved at spare op til min pension sikrer du dig, at penge og generel økonomi ikke skal være din bekymring senere i livet. Selvom det måske virker meget fjernt nu, er det helt sikkert noget du vil prise dig lykkelig for senere hen i livet.