At miste sine nærmeste

Det er aldrig nemt at miste en man holder af. En man har kendt hele sit liv – pludselig en dag er væk. En man har delt hverdagen med på godt og ondt. Pludselig en dag er væk. Det eneste man ønsker er at få sagt farvel ordentligt.

3Det føles forfærdelig, som at jorden er gået under. Det kan være svært at sætte ord på følelserne. Man kan have svært ved at samle tankerne og tænke rationelt. Mange spørgsmål dukker frem, hvad og hvordan får man sagt ordentlig farvel, det er det eneste man ønsker.

Men nu er der hjælp at hente, du kan ånde lettet op, hvis du ønsker professionelt, kærligt og erfaret hjælp, så er bedemænd i Aabenraa, Rødekro og Løgumkloster klar til at give dig en hånd i denne svære tid.

Hvad kan bedemanden gøre for dig:

  1. Under sådanne triste og tragiske livsbegivenheder, kan det være en fordel og rart at bedemanden kan komme hjem til dig. Det kan nemlig være virkelig hårdt for en selv at gå ud – især når man lige har mistet en man virkelig holdte af, en forældre, kæreste, ven eller barn. JA det er virkelig en hård periode, derfor kan det være alt afgørende om bedemanden kan komme hjem til dig.

  2. Når man har mistet en der var så tæt, så er det eneste, det sidste man kan gøre, er at få sagt farvel, en sidste gang, på en god måde. Men hvad er så den gode måde – det kan bedemanden hjælpe dig med. Bedemanden kan give dig gode råd, så du får lige præcis den hjælp, du har brug får.

  3. Begravelsen eller bisættelsen er ikke bare ting der skal overstås. Det skal gøres på den rigtige måde. Det skal gøres på den måde som den afdøde ville ønske sig. Mange ting skal gøres klar og der er en del før forberedelser der skal gøres. Her er det vigtigt med en erfaren bedemand, der ved, hvad der præcis skal gøres.

  4. Efter begravelsen skal man tage stilling til en del svære opgaver som for eksempel at rydde den afdødes bolig, som engang var et hjem. Det kan en bedemand hjælpe med, en erfaren bedemand kan nemlig, vejlede om lovgivningen og fortælle pårørende hvordan tingene skal gøres.

  5. Efter et dødsfald, skal der også ofte tages stilling til det arveretlige. Det kan være hårdt for pårørende at snakke om, hvem der skal eje boligen eller andet med værdi. Men det skal nu engang gøres og det skal gøres med måde. Her kan bedemanden spille en vigtig rolle – bedemanden kan nemlig hjælpe pårørende med vejledning, så de ikke står i den svære situation og er helt blanke.

Som pårørende kan man være så ramt af sorgen, at man kan have svært ved at fokusere på de praktiske opgaver. Derfor betyder det rigtig meget, at der er nogle til stede som kan både give gode råd, hjælpe og vejlede omkring det praktiske ved begravelse og bisættelse, så man kan få sagt farvel en sidste gang.